2014. december 28., vasárnap

Penny és a jeti


Becky nagyon örült a télnek, Kimnek és a Havas Napoknak, meg úgy mindennek, általában. Most éppenséggel a Melegforrásokhoz  ment melegedni a forró vízben. De mikor átért a kapun, érezte, hogy figyelik. Már rég nem volt ninja edzésen, de azért alig észrevehetően védekező állást vett fel. A körülötte lévők rá se hederítettek, épp ezért tudta kivenni az őt feszülten figyelő emberlányt. Kitűnt a tömegből, mert csak a szeme látszódott egy fekete maszktól. Ninja volt.
Becky villámgyorsan odasurrant mellé, kezét hátrafogta és kérdezett:
-Ki vagy te?
-Penny Jokeball –vette le a maszkot Penny. Becky azonnal elengedte.
-Miért figyeltél?
-Tudok a klubról.
-De Kim nem… vagy mégis? –zavarodott össze Becky.
-Nem Kim volt. Rájöttem én magamtól is. Jeti kószál a hegyekben drágám. El kéne kapni. De egyedül nem megy. Társulhatunk, sőt, akár még klubtag is lehetek.
-Akinek így vág az esze azt szívesen várjuk. Kezet rá!
Azzal kezet fogtak és Becky nekiállt megkeresni Kimet. Nem csalódott benne. A lány a focipályánál álldogált és nézte a hó elleni védőburokkal ellátott helyszínt, ahol éppen meccs folyt.
-Kik játszanak? –kérdezte Bec köszönés nélkül.
-Tüskeerdő, Napkő völgy.
-Te figyu, Kim egy bizonyos Penny Jokeball szerint egy jeti van a hegyekben. Le kell onnan hozni. Segítünk neki?
-Jeti? Komolyan? Ez jobb mint a foci! Báár…-vetett Kim egy pillantást a Briarwood-iak újabb góljára, amivel megnyerték a meccset, majd örömujjongásban tört ki.
-Mehetünk végre? –sóhajtott Becky.
-Igen –azzal pördültek egyet és Kim rendfenntartó, míg Beck ninja ruhában futottak Pennyhez.
-Bölcs döntés –suttogta Pen, majd elindultak fel a hegyekbe. Már vagy egy órája gyalogoltak, mikor fülsértő bömbölés hallatszott, amit a sziklák többször is visszavertek, drámaibb hatást keltve. Megremegett a hegy és előjött a náluk egy fejjel magasabb szörny. Penny támadóállásba helyezkedett, szemét összehúzta, úgy, hogy csak egy vékony csíkon lövelt ki haragos tekintete. Kim készítette hatalmas lila gyémánt kalapácsát, Becky pedig felugrott. Lábával megcélozta a jeti homlokát, aki lomha mozgása révén a földön kötött ki. Ekkor suhanást hallottak, és egy repülő mókus termett mellettük.
-Chatty vagyok. Szép munka volt! Varázslóink és a patikusok, majd meggyógyítják és soha nem fog az eszébe jutni, hogy itt garázdálkodjon. Köszönöm! –azzal két varázsló termett ott és leszállítottak a kába monstrumot.

-Penny Jokeball –mondta Becky. –Üdv az FRM-nél!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése